Over mij

Hallo bezoeker!

Mijn naam is Bibiane Blommestein door mijn vrienden ook wel Biep genoemd. Zoveel B's vandaar dat mijn website Bbiep heet.

 

Leuk zo'n naam maar wie ben ik? Ik ben een positief en energiek persoon die graag met haar handen werkt. Ik heb meerdere studies afgerond die mij hebben gemaakt tot wie ik nu ben.

 Product design aan de HKU – Afgerond in 2015

Kunstzinnig counselor aan de SPSO – Afgerond in 2017

Beroepskunstenaar in de Klas (BIKer) aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten. – Afgerond in 2019

 

Tijdens mijn studies heb ik ontdekt dat ik gefascineerd werd (en nog steeds ben) door kleur en texturen. Deze kleur en textuur waren overal, maar wat mij vooral opviel je kon het vaak vinden in de materialen die mensen weg deden. Zogenoemd afval. Hier ben ik mij dan ook steeds meer in gaan verdiepen.

Afval is er meer dan genoeg. Waarom nieuwe materialen kopen als er zoveel op straat ligt? Het is een kwestie van anders kijken. Afval komt er in zoveel verschillende vormen en kleuren. Met alles kan je iets nieuws maken. Dingen weggooien of laten liggen is dan ook heel moeilijk voor mij en doe ik bijna nooit. Ik heb mij dan ook zelf uitgeroepen tot Afvalkunstenaar, ook wel Upcycler.

De gedachten van spullen hergebruiken en anders kijken naar materiaal probeer ik over te brengen in lessen op (basis)scholen en workshops voor vrienden, bedrijven, groepen. Mocht u hier interesse in hebben kijk dan even bij de startpagina bij het kopje workshops/lessen.

Mocht u interesse hebben in mijn werk, wilt u maatwerk bestellen of heeft u een ander werkje waarbij ik wellicht tot u dienst kan zijn. Wees dan niet bang en neem vrijblijvend contact met mij op.